Není salát jako salát! Základem toho nejlepšího je kvalitní olej
     
    
        
    
    
        
            11.8.2023
        
        
    Není salát jako salát! Základem toho nejlepšího je kvalitní olej
         
        
            Patříte k milovníkům kvalitních salátů? Pak určitě víte, že každá jedna přísada může citelně ovlivnit konečnou chuť. Významnou roli tak hraje i samotný olej. Které druhy se nejvíce hodí na přípravu oblíbených druhů salátů? Přinášíme vám několik chutných…
        
        
     
    
    Kdo může využít sběr použitého kuchyňského oleje?
     
    
        
    
    
        
            11.8.2023
        
        
    Kdo může využít sběr použitého kuchyňského oleje?
         
        
            Sběr použitého kuchyňského oleje ocení prakticky každý podnikatel nebo manažer v gastro sektoru. Nemusíte být výsloveně obrovskou restaurací, aby vám tato služba dávala smysl. I menší bary nebo stánky s rychlým občerstvením denně spotřebují značné množství…
        
        
     
    
    Jak smažit zdravě bez oleje?
     
    
        
    
    
        
            11.8.2023
        
        
    Jak smažit zdravě bez oleje?
         
        
            Smažení nebo fritování jídel na oleji se považuje za nezdravé, hlavně kvůli vysokému obsahu tuku. Musíme si ale uvědomit, že tuk je pro lidské tělo kriticky důležitý. Slouží jako skladovatel energie a zásobuje jednotlivé orgány během celého dne. Problém však…
        
        
     
    
    Rostlinné a živočišné tuky: jaké jsou mezi nimi rozdíly?
     
    
        
    
    
        
            11.8.2023
        
        
    Rostlinné a živočišné tuky: jaké jsou mezi nimi rozdíly?
         
        
            Tuky se podle původu dělí na rostlinné a živočišné. Tyto dva druhy se liší svým složením a vlastnostmi. Nejenže mají odlišnou chuť, ale také se chovají jinak při vysokých teplotách. Kromě toho, různě působí na lidský organismus. Co byste o nich měli vědět?
        
        
     
    
    Slunečnicový olej se na smažení nehodí... Nebo ano?
     
    
        
    
    
        
            13.7.2023
        
        
    Slunečnicový olej se na smažení nehodí... Nebo ano?
         
        
            Možná už jste slyšeli, že slunečnicový olej není to pravé ořechové pro smažení nebo fritování. Že se rychle přepaluje, při vysokých teplotách rychle tvoří zdraví škodlivé látky. Ostatně jsme o tom psali i v našem článku. Na smažení se zkrátka mnohem lépe hodí…
        
        
     
    
    Řepkový olej pro restaurace
     
    
        
    
    
        
            27.6.2023
        
        
    Řepkový olej pro restaurace
         
        
            Řepkový olej se často používá pro fritování, a to díky svým příznivým vlastnostem, které při vaření v restauraci oceníte.