ALE existuje možnost, jak si řízek nebo hranolky dopřát i při použití slunečnicového oleje, přičemž z rovnice vyloučíme nežádoucí prvky. Představujeme vám HOSO – high oleic sunflower oil, tedy vysoce olejnatý slunečnicový olej (s vysokým podílem kyseliny olejové).
V čem je rozdíl?
HOSO obsahuje až 4x vyšší podíl kyseliny olejové a to díky speciálně vyšlechtěným rostlinám slunečnice. Díky tomu má jiné fyzikální a chemické vlastnosti, které zajišťuji mnohem vyšší stabilitu oleje při vyšších teplotách kuchyňských úprav, jako je smažení či fritování.
Pokud tedy preferujete klasický český recept se slunečnicovým olejem, sáhněte právě po HOSO oleji.
HOSO je vhodný také pro studenou kuchyni, takže se nemusíte obávat, že byste jej využili pouze na vánoční smažení. Jistě si najde místo v kuchyni i během letní sezóny.
Co HOSO úplně nedokáže, tak je konkurovat vysoce zátěžovým olejům pro převážně smažící kuchyně či provozy (fastfood, smažené brambůrky).
Také pokud jde o výživovou hodnotu, není toto úplně favorit mezi oleji. Pokud vás zajímá, co jíte, doporučujeme sáhnout spíše po řepkovém, případně olivovém oleji.
Také v nabídce Trafin olejů najdete tento speciální slunečnicový olej. Pokud vás HOSO zaujalo a rádi byste jej vyzkoušeli i ve vaší restauraci, kontaktujte nás přes formulář nebo volejte 800 800 070.